Řezy se zakysanou smetanou

24. května 2017 v 14:34 |  Řezy

Piškot:
1 prášek do pečiva
20 dkg cukru krupice
100 ml vody
200 ml oleje
2 lžíce kakaa
3 vejce
15 dkg hladké mouky
Krém:
cukr podle chuti
vanilkový cukr
rum podle chuti- nemusí být
2 kelímky zakysané smetany
2 kelímky pomazánkového másla
1 kelímek smetany ke šlehání
Na posypání:
1 čokoláda na vaření nastrouhat

Cukr, mouku, kakao, prášek do pečiva, olej, vodu a žloutky důkladně zamícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těsta.Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečený korpus necháme vychladit.Zakysanou smetanu s pomazánkovým máslem lehce zašleháme. Podle chuti přidáme cukr, rum. Jednu smetanu ušleháme s vanilkovým cukrem a opatrně vmícháme do krému.Krém natřeme na vychladlý korpus a posypeme hustě strouhanou čokoládou. Dáme do ledničky vychladit.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 GVKB GVKB | E-mail | Web | 24. května 2017 v 14:55 | Reagovat

***Návštěvnost blogu jasně ukazuje hodnotu blogu. Když se nikdo nedívá na můj blog, tak někde dělám chyby, není sice ten, co by se dokázal pomocí blogování zavděčit všem ale přesto existují ti, co jsou na vrcholu u blogování díky tomu že jsou lepší než jejich konkurenti. Je snadné si hrát na to, že jsem lepší ale to u blogování nefunguje! Zde platí to, že z díla je spatřen tvůrce, pokud je tvůrce ubožák je i jeho blog ubohý a jenom ubožák navštíví takovýto ubohý blog.

U blogování se často setkáváme s tím, že si jsou blogy podobné jako by tyto blogy někdo kopíroval na kopírce, to že se někdo snaží odlišit šokujícím vzhledem blogu je k ničemu a o ničem. Stejně tak je chybou zvolit velmi strohý vzhled blogu, jde o to, aby bylo vše na blogu v optimální normě, obrazně je blog jako zahrada a vyžaduje neustálou péči od majitele blogu.

Návštěvnost blogu jasně ukazuje hodnotu blogu, lepší než počitadlo návštěv je na blog umístit Srank ukazatel, čím větší je zde číslo tím větší má i blog hodnotu. Dokonalost se skládá ve velikého množství maličkostí a tak dosáhnout dokonalosti u blogu to není žádná maličkost, komu není rady, tomu už není ani pomoci. Základem je u blogování specializace, nikdo nemůže rozumět všemu, ovšem nesmíte se specializovat na něco, co je už obsazeno mnoha hodnotnými blogery, to je podle mě nejčastější chyba, že na stejné téma je na internetu tisíc blogů, v tak obrovské konkurenci nelze uspět!

Často zde jsou blogy s celebritami, proč se nepřiživit na popularitě nějaké celebrity, parazitování to je pro mnohé blogery drogou, stejný nápad ale mají pochopitelně i konkurenti! Nikoho nezajímá to, že jste levným mobilem nafotografovali nějaké ubohé pitomosti, lidi zajímá to co je hodnotné, monopol na pitomosti má přeci už dávno; tisk, rádio, televize!

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 24. května 2017 v 15:29 | Reagovat

Ivi, tohle je zase bomba, možná trochu kalorická, ale zato vynikající.
Řezy jsou už na pohled prudce jedlé. :)

3 Jarka Jarka | Web | 24. května 2017 v 19:37 | Reagovat

Tak to se mi moc líbí, kolik buchty, tolik nádivky, to musí být dobrota náramná!

4 Kamila Kamila | Web | 25. května 2017 v 7:21 | Reagovat

Ty jsou vysoce mňamkoidní, dělám je často a jen se po nich zapráší.

5 GVKB GVKB | E-mail | Web | 25. května 2017 v 8:18 | Reagovat

Co se zde vlastně děje?

Vím jistě to, že nevím nic o tom, co se zde vlastně děje, je zde sice televize a internet, jenže ani tento veliký informační systém mě nepomůže v tom poznat komplexně a objektivně to co se zde vlastně děje, moje poznání je mnohým omezeno, to co mohu poznat je jenom kapičkou informací v nekonečném informačním oceánu.

Tento svět je řekou událostí, a tak zde není pevný bod, vše je v pohybu, dneska jsi nahoře zítra budeš dole, dneska je zde pravda a zítra zde bude zase lež, nejistota je zde jedinou jistotou! Jsem jenom nula a ty jsi na tom stejně, není zde nic k dosažení, z nul vše vzniká a v nuly se to navrací, na počátku všeho byla nula a ona vše z nuly stvořila.

A od té doby se zde nuly kopírují a hrají si zde na; bohy, papeže, mesiáše, proroky, vůdce, celebrity, milionáře, prezidenty, ministry, diplomaty, soudce, ředitele, profesory, nadřízené, atd. vše je zde divadlo, kde je každá nula hercem i divákem, nuly to mají v hlavě logicky vynulované a o tom to zde je, že z nul bič neupleteš!

Neustále mě prezidenti telefonují, abych je nahradil, že by se jejich národ měl mnohem lépe, a já jim říkám, dobře si zde ten žil, kdo se dobře před pyšnými nulami zde utajil, děkuji vám za vaše nabídky, ale prezidenta nechci v žádném národě dělat. Je to váš boj o moc, který mě vůbec nezajímá, každý zde má svůj soukromý boj, tento svět se točí okolo priorit.

6 duchodkaevka duchodkaevka | Web | 25. května 2017 v 16:53 | Reagovat

Už si píšu, určitě velká dobrota, díky za tip ☺☺☺

7 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | 27. května 2017 v 21:03 | Reagovat

Tak to musí být mňamózní dobrota Ivo.

8 Eliss Eliss | Web | 27. května 2017 v 21:08 | Reagovat

To vypadá moc dobře :)

9 Renata Renata | E-mail | 5. června 2017 v 8:15 | Reagovat

Ty musely být výborné!Určitě vyzkouším.
Jak velký plech toho je?

10 Renata Renata | E-mail | 5. června 2017 v 8:23 | Reagovat

Jak je velký kelímek zakysané smetany?

11 Ivana Ivana | Web | 5. června 2017 v 21:48 | Reagovat

[10]: 200 ml

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama