Minipavlova

13. března 2017 v 14:49 |  Cukroví

Suroviny:
5 bílků
250 g krystalového cukru
1 kávová lžička octa
1 kávová lžička vanilkového aroma
1 polévková lžíce solamylu
Bílky vyšleháme do tuha a pak postupně zašleháme cukr. Šleháme tak dlouho až ve sněhu nejsou znatelné krystalky cukru, pak vmícháme zbylé suroviny. Na plech vyložený pečícím papírem děláme kolečka asi 10 cm v průměru. Troubu si předehřejeme na 150 stupňů, po vložení plechu snížíme teplotu na 140 stupňů a pečeme 15 minut, pak snížíme na 130 stupňů a pečeme 75 minut. Během pečení troubu neotvíráme a nejlepší je nechat placičky v troubě i vychladnout. Na upečené a vychlazené dáme ušlehanou smetanu a ovoce. Z dávky jsem měla 12 dortíků.


 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 13. března 2017 v 15:30 | Reagovat

Krása! :-)
Mě tu honí mlsná po obýváku a Ty přijdeš s takovou dobrotou. :D Slintám až na zem! :D

2 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 13. března 2017 v 15:49 | Reagovat

Ivanko, vypadá to velmi lákavě. :-)

3 věrka věrka | 13. března 2017 v 19:42 | Reagovat

Mńam, jsou krásný, hned bych degustovala.

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 13. března 2017 v 20:22 | Reagovat

Úžasné dortíky, Ivi, tohle jsem ještě nikdy nezkoušela, ale rozhodně vyzkouším třeba na velikonoce. :)

5 Jarka Jarka | Web | 14. března 2017 v 9:45 | Reagovat

To by mohlo být lehké a díky ovoci i svěží pochutnáníčko.

6 Renata Renata | E-mail | 15. března 2017 v 15:04 | Reagovat

Nádherné.Ráda navštěvuji Váš web,vždy je tam něco nového.Pavlovu jsem pekla několikrát,vždy velký korpus a pokaždé se mně to trochu "rozteklo".Nedrží mi to ten tvar,který jsem udělala před pečením(vyšší).Nevíte čím to je?
Já jsem vždy vyhřála troubu na 150°C
a před pečením snížila na 110°C a pekla 1 hodinu,troubu jsem neotvírala a nechala v troubě vychladnout.
Ty maličké porce jsou moc hezké,dobrý nápad.

7 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 15. března 2017 v 15:24 | Reagovat

Láká mě to vyzkoušet, občas bílky zůstanou.

8 Ivana Ivana | 16. března 2017 v 18:28 | Reagovat

[6]: Děkuji za pochvalu. Napadlo mě jedině, jestli jste neměla sníh málo vyšlehaný, nebo jestli nebylo v poměru k bílkům málo cukru. Počet bílků je takové ošemetné množství, záleží na velikosti vajec. Já jsem pekla Pavlovu poprvé a zvolila jsem malé dortíky, nedovedla jsem si představit, jak by se velké korpusy krájely, takhle dostal každý jeden dortík a lžičku a bylo to v pohodě.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama