Karamelový větrník na plech

23. ledna 2017 v 1:35 |  Řezy

Těsto:
115 g másla
375 g vody
115 g hladké mouky
4 vejce
špetka soli
Vodu přivedeme k varu, přidáme máslo a sůl a vsypeme mouku. Na mírném ohni vaříme tak dlouho, až se těsto nelepí na stěny hrnce. Do mírně zchladlého těsta postupně vmícháme vejce. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme při 200 stupních asi 20 minut, prvních 10 minut troubu neotvíráme, aby těsto nespadlo. Upečený a zchladlý plát rozpůlíme, na jednu půlku natřeme karamelový krém, na něj ušlehanou šlehačku a přiklopíme druhou půlkou. Polejeme karamelovou polevou.

Krém:
1 karamelový puding
375 ml mléka
cukr podle chuti
125 g másla
Uvařený puding zašleháme do utřeného másla.

Šlehačka:
1 smetana na šlehání
1 ztužovač

Poleva:
125 g krystalového cukru
125 ml smetany na šlehání
V kastrůlku necháme zkaramelizovat cukr, do roztaveného cukru opatrně přilejeme teplou smetanu a povaříme do zhoustnutí.

Řezy jsem pekla z poloviční dávky. Měla jsem obavy z karamelové polevy, ale daleko větší problém bylo řezy nakrájet.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 23. ledna 2017 v 21:42 | Reagovat

To jsou luxusní řezy, Ivanko, ukládám si recept. :)

2 Mirka Mirka | Web | 24. ledna 2017 v 17:55 | Reagovat

Jen to vidím, hned bych se zakousla. Vypadají úžasně, receptík opisuju....

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 24. ledna 2017 v 21:35 | Reagovat

A já bych si přála mít někoho, kdo mi to upeče :D

4 Jarka Jarka | Web | 25. ledna 2017 v 10:53 | Reagovat

No mňam! Hned bych se zakousla. :-P

5 tetkapernikarka tetkapernikarka | 30. ledna 2017 v 20:57 | Reagovat

Ivi,větrník na plech znám, nikdy jsem ho zatím ještě nedělala,ale už jsem ho ochutnala,byl výborný.Tobě se povedl větrník pěkně nakrájet a jsou z toho krásné řezy,už jen kafíčko chybí :-) :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama