Domácí rohlíky

19. ledna 2017 v 18:13 |  Recepty

Suroviny:
500 g hladké mouky
125 ml oleje
300 ml mléka
1 kostička kvasnic
půl lžíce krystalového cukru
půl lžíce soli
mák na posypání
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout, po vykynutí ho znovu propracujeme a necháme znovu vykynout.Těsto pak rozdělíme asi na 12 dílků, ty vyválíme a stočíme do podoby rohlíků, necháme znovu chvíli kynout, potřeme je vodou a můžeme posypat mákem. Pečeme na 220 stupňů asi 15 minut. Upečené rohlíky překryjeme asi na 5 minut vlhkou utěrkou.



 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | E-mail | Web | 19. ledna 2017 v 19:02 | Reagovat

Ty se teda povedly, Ivi!
Úplně cítím jejich vůni a chuť.
Krásné křupavé rohlíky, už si je píšu. ;-)

2 Jarka Jarka | Web | 19. ledna 2017 v 19:39 | Reagovat

Taky si recept opisuji a už se těším, jak vyzkouším své první domácí rohlíky. ;-)

3 Jitka Jitka | Web | 20. ledna 2017 v 10:01 | Reagovat

Vypadají náramně. Jako od pekaře, ale určitě chutnají líp než od pekaře.

4 Jitka Jitka | Web | 20. ledna 2017 v 11:08 | Reagovat

Vždycky jsem se do nich chtěla pustit, nikdy jsem se nedonutila. Jelikož ty naše z krámu jsou hned gumový, recept si zakládám.

5 Iris Iris | E-mail | Web | 25. ledna 2017 v 12:01 | Reagovat

Naprosto úžasný :-) recept nevypadá až tak složitě, ale mně by se určitě nepovedly :-(

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama