Mon Cheri

12. listopadu 2016 v 18:35 |  Řezy
Suroviny:
5 vajec
250 g moučkového cukru
1 dcl vody
1 dcl oleje
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva ( určitě by stačila jen půlka, piškot byl moc vysoký )
kakao
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej a mouku s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Po upečení piškot rozdělíme na dvě části a vrstvíme piškot, krém, nasekané kompotované třešně, které zalejeme dortovým želé, piškot, krém, třešně a želé.

Krém:
400 ml mléka
1 vanilkový puding
200 g moučkového cukru
250 g másla
Z mléka a pudingového prášku uvaříme puding. Máslo vyšleháme s cukrem a zašleháme do něj chladný puding. Můžeme dochutit rumem.

Ovocná vrstva:
2 třešňové kompoty
3 dortové želé
Dotrové želé připravíme podle návodu na obale. Já jsem použila šťávu z kompotu a už jsem nedávala žádný cukr.

Zdroj:Mňamky-Recepty.sk
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 12. listopadu 2016 v 18:43 | Reagovat

Mňam, řezy vypadají a určitě byly báječné. :-)

2 Jitka Jitka | Web | 12. listopadu 2016 v 18:59 | Reagovat

Vypadá to na báječnou mňamku. Dala bych si.

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 12. listopadu 2016 v 19:48 | Reagovat

Ivanko, ty mě zničíš!!!
Přibírám jen při pohledu na tvoje moučníky.
Řezy vypadají luxusně a chuťově musí být úžasné!
Moc ráda bych je vyzkoušela, jenže nemám nikoho, kdo by je snědl.
Já bych se obětovala, ale ty konce!!! ;-)

4 Jana Jana | Web | 12. listopadu 2016 v 20:23 | Reagovat

Ivi, ty teda vypadají báječně, mňam!!!
Určitě byly výtečné.
Měj se krásně a přeji prima neděli.   Jana

5 Sandra Sandra | Web | 13. listopadu 2016 v 7:09 | Reagovat

Už jenom ten název! A ještě když to vidím! Ty musejí bejt fantastický.....

6 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 13. listopadu 2016 v 18:53 | Reagovat

Ivo, co napsat - řezy vypadají báječně. Co k tomu dodat - my měli ke kávě lívanečky s višňovým džemem a tak tu dnešní návštěvu na tvém blogu přežiji bez slintání nad tvými výtvory.
Máš to ale na 1*** a co teprve ty řezy jíst - cha.

7 Jarka Jarka | Web | 14. listopadu 2016 v 8:58 | Reagovat

Jéminé, to vypadá dobře.
Zdá se mi to trochu pracnější, ale výsledek za to určitě stojí. Mňam.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama