Hnětýnky 2016

15. října 2016 v 19:07 |  Recepty
Rok se sešel s rokem a zítra má svátek Havel, to znamená, že je u nás posvícení. Nijak zvlášť posvícení neslavíme, ale hnětýnky chybět nemohou, je to tradice, kterou s sebou přinesl manžel ze Strakonic.





Těsto:
250g másla
250 g moučkového cukru
4 žloutky
1 lžíce rumu
320 g polohrubé mouky
250 ml smetany
půl prášku do pečiva
ze 2 bílků sníh
Máslo třeme s cukrem, žloutkama a lžící rumu, pak vmícháme ostatní suroviny a nakonec sníh. Pečeme ve vymazaných a moukou vysypaných formičkách. Po upečení polejeme čokoládou nebo cukrovou polevou a ozdobíme cukrovými ozdobami.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Marie Marie | E-mail | 15. října 2016 v 19:13 | Reagovat

úžasné. Není možno uvést i recept. Děkuji

2 Mila Mila | E-mail | 15. října 2016 v 19:15 | Reagovat

Nádhera, jste šikulka

3 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 16. října 2016 v 1:36 | Reagovat

Ivanko, moc se ti povedly. Jsou krásné a jistě i moc dobré. :-)

4 Hanka Hanka | Web | 16. října 2016 v 8:20 | Reagovat

Hnětýnky si pamatuju od babičky, dělaly se na posvícení, kdy k nám na městys přijela i pouť.Tyhle jsou krásný, já si už nepamatuju, jak je babička dělala a jak vypadaly.

5 věrka věrka | 16. října 2016 v 13:44 | Reagovat

Pocházím ze Šumavy a moc dobře si pamatuji, jak se tam dělaly a to se na ně ještě kupovali různý cukrový kytičky. My jsme je doma nedělali, protože maminka to neznala byla náplava a nikdy si to nechtěla osvojovat.

6 Jarka Jarka | Web | 17. října 2016 v 16:47 | Reagovat

Hnětýnky jsou krásné, že by bylo člověku líto zakousnout se do nich, ale já bych stejně neodolala, dívám se na ně a sliny se mi sbíhají!

7 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 17. října 2016 v 17:47 | Reagovat

Hnětýnky jsou Ivanko už na pohled mňamózní

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama