Kopretina ze šlehačkového kynutého těsta

1. června 2016 v 14:32 |  Recepty

Suroviny:
500 g hladké mouky
100 g cukru
1 vanilkový cukr
půl lžičky soli
50 g rozehřátého másla
1 šlehačka
20 g kvasnic
2 celá vejce
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme vykynout, pak ho rozválíme na obdélník, posypeme ho rozinkami a zatočíme jako závin. Pak odkrojíme oba konce a dáme je do středu formy. Zbylé těsto rozkrájíme na 1-1,5 silné dílky a naskládáme je okolo středu a pomažeme rozšlehaným vejcem. Pečeme při 180 stupních.



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarmila* Jarmila* | E-mail | Web | 1. června 2016 v 15:08 | Reagovat

Ivanko, to je paráda! :-)
Hned jsem na to dostala chuť. :D

2 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 1. června 2016 v 15:51 | Reagovat

Ivanko, vypadá skvěle. :-)

3 Hanka Hanka | E-mail | Web | 1. června 2016 v 16:34 | Reagovat

To je skvostný moučník, Ivanko!
Měla jsi prima nápad, z kynutého těsta se dají vykouzlit úžasné věci.
Taky se do něčeho podobného musím pustit, ale až bude chladněji. ;-)

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 1. června 2016 v 18:54 | Reagovat

Ivo, prošla jsem si vše od bábovky s tvarohovými koulemi. U vás je živo - neposedná drůbež, mňamozní dobroty! Co teď já s tím? Čímpak čím, kladu si otázku své chutě na dobroty uchlácholím?

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 1. června 2016 v 18:54 | Reagovat

Zmijovec jsem viděla poprvé, daří se u vás opravdu všemu.

6 Jitka Jitka | E-mail | Web | 1. června 2016 v 19:55 | Reagovat

To je pěkná a jedlá kopretina.Šikovný nápad.

7 Jarka Jarka | Web | 3. června 2016 v 9:45 | Reagovat

Hned bych si z této kopretinky odtrhla dva, tři lístečky!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama