Třešňovec

6. července 2015 v 11:40 |  Recepty

Suroviny:
100 g tuku na pečení
50 g cukru
5 žloutků
5 bílků a 50 g cukru na sníh
70 g polohrubé mouky
70 g nastrouhaných ořechů
vypeckované třešně
Máslo utřeme s 50 g cukru do pěny, pak zašleháme žloutky, přidáme ořechy a mouku a nakonec vmícháme sníh ušlehaný z 5 bílků a 50 g cukru. Těsto nalejeme do koláčové formy, rozetřeme a poklademe vypeckovanými třešněmi. Pečeme při 180 stupních.


Zdroj: Magazín Albert v kuchyni
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 6. července 2015 v 18:10 | Reagovat

Toto roční období přeje pečení s ovocem. Je to určitě lehčí a stravitelnější, než třeba nějaké krémové řezy.
Taky jsem dělala buchtu, ale na plech a dala jsem do ní zbytek koupených jahod.

2 Jitka Jitka | E-mail | Web | 6. července 2015 v 22:08 | Reagovat

Já upeču až zítra. Budu dělat borůvkový koláč. Hned, jak se vrátím z Brna od doktora. Dnes bylo tak šílené vedro, že přitápět ještě troubou mně přišlo nepatřičné.

3 Ajka Ajka | Web | 6. července 2015 v 23:32 | Reagovat

Hmmm ... hned bych si dala:-))

4 Hanka Hanka | E-mail | Web | 7. července 2015 v 0:10 | Reagovat

Třešňové buchty jsou moc dobré, Ivanko, občas je taky dělám.
V pátek jsem dostala od sousedů koš třešní, ale všechny jsem zavařila.
Na víkend jsem udělala roládu s jahodami, taky byla dobrá.
Přeji pěkné dny v novém týdnu. :)

5 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 19. července 2015 v 8:00 | Reagovat

Třešně jsem nestihla, tak si vše vynahradím na meruňkovci.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama