Chinois - francouzský máslový koláč

26. března 2015 v 14:00 |  Recepty

Těsto:
400 g hladké mouky
50 g cukru krupice
20 g kvasnic
1 lžička soli
2 vejce
90 g tuku na pečení
100 ml mléka
Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto a necháme ho vykynout. Pak těsto rozválíme, potřeme uvařenou kašičkou, posypeme rozinkama, srolujeme a nakrájíme asi na 4 cm dílky. Jednotlivé dílky naskládáme, řeznou plochou dolů, do koláčové formy a upečeme. Po upečení, ještě teplý koláč potřeme sladkou vodou, aby nebyl matný.
Kašička:
250 ml mléka
100 g cukru krupice
1 žloutek
30 g hladké mouky
V mléku rozšleháme všechny suroviny a uvaříme kaši, kterou po vychladnutí rozetřeme na těsto.

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 27. března 2015 v 8:57 | Reagovat

No to jsem si mohla myslet, že nás tady bude čekat nějaká sladká dobrota.
Koláč vypadá opravdu luxusně! :-P

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 27. března 2015 v 14:42 | Reagovat

Ten je božíííííí, Ivanko!!!
Jestli se během příštího týdne zbavím virózy, tenhle koláč určitě vyrobím.
Na něco podobného už mám hezky dlouho zálusk! ;-)
Díky za inspiraci! :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama