Skořicové kachničky

15. dubna 2014 v 20:22 |  Cukroví - sušenky

Těsto:
70 g másla
170 g hnědého cukru
1 vejce
270 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
1 lžička mleté skořice
Na potření:
1 bílek
1 lžíce krupicového cukru
0,5 lžičky mleté skořice

Změklé máslo ušleháme s cukrem do pěny, pak zašleháme vejce a vmícháme zbylé suroviny, necháme půl hodiny odpočinout. Těsto rozdělíme na stejné dílky, asi velikosti vlašského ořechu. Z těsta vyválíme válečky dlouhé asi 15 cm, které stočíme do esíček, přidáme rozinku jako očko a kousek mandle jako zobáček a máme kachničku. Před pečením potřeme bílkem prošlehaným s cukrem a skořicí. Pečeme při 200 stupních do zlatova. Čerstvé jsou dost tvrdé, musí se nechat několik dní změknout. U nás ale úplně změknout nestačily.



Zdroj: Knihovnička recepty
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 GoGosen GoGosen | Web | 15. dubna 2014 v 20:33 | Reagovat

to vypadá zajímavě:D

2 Hanka Hanka | E-mail | Web | 15. dubna 2014 v 22:13 | Reagovat

To je senzační nápad, Ivanko! Kachničky vypadají úžasně. "Knihovničku" si už delší dobu nekupuji, jak vidím, je to docela chyba. ;-)

3 ajka ajka | Web | 15. dubna 2014 v 23:56 | Reagovat

Jé, ty vypadaj krásně :-))

4 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 16. dubna 2014 v 16:55 | Reagovat

Vše zameškané jsem Ivo prošla, nádhera jak kytičky, tak pečení. Dávám 1***.

5 Jarka Jarka | Web | 18. dubna 2014 v 8:32 | Reagovat

Kachničky jsou pěkně roztomilé a máš jich celé hejno.
Přestože by mi bylo líto, jim ukousnout hlavičku, k ochutnání mě to moc láká.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama