Dort pro myslivce

10. února 2014 v 15:53 |  Dorty




Tentokrát jsem se pokusila o mramorovaný korpus. Dvě třetiny těsta jsem nechala bílé a do jedné jsem přidala kakao. Těsto jsem do formy dávala od středu, vždy dvě lžíce bílého a zase do středu jednu lžíci tmavého. Tento postup jsem opakovala do spotřebování veškerého těsta. Korpus byl z 8 vajec.

 

4 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Iva Iva | Web | 10. února 2014 v 16:21 | Reagovat

Ivi, ten se povedl. Nádherný.

2 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | E-mail | Web | 10. února 2014 v 16:33 | Reagovat

Ivo opravdu jsi cukrářská umělkyně, nádhera.

3 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 10. února 2014 v 20:20 | Reagovat

Ivi,mramorování se ti povedlo bezvadně! Prosím tě,to už jsi potom s těstem nic nedělala? Třeba protáhnout špejlí? Vypadá to moc hezky,stejně jako celý dort. Přeji ti prima večer :-)Alena

4 Jarmila* Jarmila* | Web | 10. února 2014 v 22:00 | Reagovat

Ivanko, dort je krásný. Moc se mi líbí mramorování. Dort pak na řezu vypadá zajímavě. :-)

5 Magdaléna Magdaléna | Web | 10. února 2014 v 22:06 | Reagovat

Vypadá moc dobře a chutně mňam. Magda

6 Jarka Jarka | Web | 11. února 2014 v 10:22 | Reagovat

Vždycky, když někde obdivuji hotový nazdobený dort říkám si, jaký je asi na řezu, protože to hodně napoví o tom, jak asi chutná. A ty jsi mi dnes splnila mé přání a nakrojený dort vidím. S tím mramorovým korpusem to byl skvělý nápad, vypadá to krásně a o tom, že dort i krásně chutnal, vůbec nepochybuji.

7 Amelie Amelie | Web | 11. února 2014 v 19:56 | Reagovat

Nádhera. Jak dorty nejím, tenhle bych ochutnala.

8 Ella Ella | Web | 11. února 2014 v 22:30 | Reagovat

Pekny,ty mas takove zajimave experimenty a vzdycky to vypada moc moc hezky.O dekoraci ani nemluvim,ta je vzdy perfektni.

9 Melissa Melissa | Web | 11. února 2014 v 23:42 | Reagovat

Dort pro myslivce je nádherný:)Hned bych si dala,mňam:)!

10 blanka blanka | E-mail | 13. února 2014 v 9:19 | Reagovat

nádherný dort a ten korpus , no moc pěkné, taky budu dělat dort pro vnučku bude jí 10, mohu poprosit t u potahovací hmotu jsi dělala sama? mužu poprosit o recept, předem velký dík Blanka

11 Ivana Ivana | Web | 14. února 2014 v 7:46 | Reagovat

[10]: Potahovací hmota: v misce smíchám stejné množství sušeného mléka a moučkového cukru, přidám trochu mandlového aroma,asi lžíci kukuřičného sirupu a opatrně vodu. Hmota musí být tvárná, ale nesmí se lepit. V případě, že se přidá moc vody a těsto je řídké, přidám sušené mléko a cukr.

[3]: Alenko, s těstem jsem už nedělala vůbec nic, žádná špejle :-)

12 blanka blanka | E-mail | 17. února 2014 v 8:36 | Reagovat

Tady ale sušené mléko neseženu, to mně mrzí

13 Hanka Hanka | E-mail | Web | 17. února 2014 v 22:14 | Reagovat

Dort je senzační, Ivanko! Mramorování vypadá na řezu bezvadně a se zdobením sis poradila jedna báseň!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama