Slovenské krémeše

5. ledna 2014 v 15:10 |  Řezy

Těsto:
250 hladké mouky
100 g moučkového cukru
1 polévková lžíce rumu
50 g tuku na pečení
1 vejce
1 polévková lžíce medu
1 polévková lžíce mléka
1 kávová lžička jedlé sody
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladu asi 2 hodiny odpočinout. Z těsta vyválíme 2 placky a upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem.
Krém:
1 litr mléka
2 žloutky
2 vanilkové pudinky
2 kávové lžičky hladké mouky
250 gmásla
150 g moučkového cukru
Ve čtvrt litru mléka rozmícháme žloutky, pudink, mouku a ve zbylém mléce uvaříme hustý krém, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech zašleháme pudinkový krém.

Krém natřeme na jeden upečený plát, na krém rozetřeme jednu šlehačku ušlehanou se ztužovačem a přikryjeme druhým plátem. Před podáváním pocukrujeme.
2



 

2 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Janka Janka | E-mail | 5. ledna 2014 v 16:07 | Reagovat

To je tedy prudce jedlé, mě se sbíhají sliny jen se na to díám

2 Iva Iva | Web | 5. ledna 2014 v 16:31 | Reagovat

Krásné a určitě i výborné. :-D U nás dojídáme cukroví a mám zakázané něco péct.:-(

3 Milada Milada | E-mail | 5. ledna 2014 v 17:46 | Reagovat

To je teda lákavé...

4 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 5. ledna 2014 v 18:20 | Reagovat

Tak tohle je nejoblíbenější zákusek mého Martina. Pochází ze Slovenska a kremeš je u nich fakt tradiční a vyhlášený :-)

5 Jarka Jarka | Web | 5. ledna 2014 v 20:20 | Reagovat

Tyto řezy se určitě jen rozplývají na jazyku, dívám se na fotky a ujídám očima!

6 tetkapernikarka tetkapernikarka | 5. ledna 2014 v 20:59 | Reagovat

Ivanko,ty vypadají moc dobře a lákavě :-)

7 Toňa Toňa | E-mail | Web | 5. ledna 2014 v 21:24 | Reagovat

Mňam, vypadá to luxusně a až dojíme cukroví vyzkouším. Už teď polykám naprázdno :-) Pěkný den :-)

8 Jana Jana | Web | 6. ledna 2014 v 8:08 | Reagovat

Ivi, ty vypadají báááječně,mńam.
Měj se krásně.

9 Hanka Hanka | E-mail | Web | 13. ledna 2014 v 22:05 | Reagovat

Ty jsou výstavní, Ivanko! Jak vidím, taky vesele pečeš i po vánocích. U nás je to hned po Novém roce samá narozeninová oslava. S pečením jsem přestala až včera.
Tyhle krémeše vyzkouším, jakmile dorazíme zásoby! ;-)
Zdravím tě a přeji příjemné lednové (jarní) dny. :-) Hanka

10 Amelie Amelie | Web | 18. ledna 2014 v 18:17 | Reagovat

nádhera, hned bych ochutnala.

11 Anička Anička | Web | 7. listopadu 2014 v 14:53 | Reagovat

Báječněě vypadájí

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama