Prosinec 2013

Po sladkých vánocích slaný Silvestr

30. prosince 2013 v 14:54 Recepty
PŘEJEME VESELÉHO SILVESTRA A HODNĚ ŠTĚSTÍ, ZDRAVÍ A SPOKOJENOSTI V NOVÉM ROCE.







Vánoční přání

23. prosince 2013 v 13:46 Vánoce

Všem pravidelným i náhodným návštěvníkům našeho blogu přejeme krásné, klidné a pohodové prožití vánočních svátků.

Čokoládové košíčky

21. prosince 2013 v 18:28 Cukroví

Těsto:
300 g hladké mouky
6 lžic třtinového cukru
180 g tuku na pečení
2 žloutky
4 lžíce studené vody
kakao
špetka soli
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které necháme asi půl hodiny odpočinout, pak ho vyválíme, vykrajujeme kolečka a upečeme je ve formičkách na košíčky. Upečené košíčky plníme čokoládou.

Čokoláda:
100 ml smetany na šlehání
50 ml medu
120 g čokolády na vaření
50 g másla
2 - 3 lžíce nutely
Smetanu zahřejeme, ale nevaříme, rozpustíme v ní med a čokoládu, přidáme máslo a nutelu a důkladně vymícháme. Čokoládovým krémem plníme košíčky a dozdobíme.

Zdroj: internet

Podkova s růžema

19. prosince 2013 v 16:13 Dorty


Ledovky

14. prosince 2013 v 11:57 Cukroví

Těsto:
60 g tuku na pečení
60 g sádla
60 g moučkového cukru
200 g hladké mouky
1 žloutek
Ze všech surovin vypracujeme těsto, které rozválíme a vykrajujeme z něho kolečka. Pečeme ve středně teplé troubě. Upečená kolečka slepíme krémem a máčíme v cukrové polevě, dozdobíme oříškem.

Krém:
10 dkg moučkového cukru
10 dkg másla
trochu rumu

Poleva:
15 dkg moučkového cukru
1 žlíce horkého mléka
citronová šťava
trochu rumu

Ledovky ozdobené marcipánem.


Kočičí tlapky

13. prosince 2013 v 22:11 Cukroví

Těsto:
1 vejce
60 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 kávová lžička mandlového aroma
150 g změklého tuku na pečení
190 g hladké mouky
Do pěny vyšleháme vejce, cukr, tuk a aroma, pak přidáme mouku a vymícháme do hladka. Těsto dáme do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečícím papírem děláme tlapky. Pečeme asi při 200 stupních. Pečené slepujeme džemem a máčíme v čokoládě. Do poloviny těsta jsem přidala kakao a máčela v bílé čokoládě.

Zdroj: recepty Dr. Oetker

Mozartovy koule

10. prosince 2013 v 21:11 Cukroví

Marcipán:
5 lžic sušeného mléka
5 lžic moučkového cukru
mandlové aroma
1 lžička kukuřičného sirupu
voda podle potřeby
nasekané pistáie
Všechny suroviny smícháme (s vodou opatrně) a vypracujeme tuhou, ale tvárnou hmotu. Z marcipánové hmoty vyválíme placičky, které naplníme nutelou ( v původním receptu byl nugát) a uděláme kuličky, ty namočíme v čokoládě. Po zaschnutí je dáme do papírových košíčků.