Bavorské vdolečky pečené

24. února 2013 v 16:49 |  Recepty

Těsto:
500 g hladké mouky
0,25 l mléka
42 g kvasnic
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu
špetka soli
60 g ropuštěného tuku na pečení
1 žloutek
Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto vyválíme asi na výšku 1 cm a vykrajujeme kolečka, která necháme znovu vykynout. Po vykynutí je potřeme olejem. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 150 stupních. Pečené vdolečky potřeme švestkovými povidly, posypeme strouhaným tvarohem a přidáme ušlehanou smetanu.
Z dávky jich bylo 25 .

 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Týna Ch. Týna Ch. | Web | 24. února 2013 v 16:54 | Reagovat

mmm.miluju

2 Alis Alis | Web | 24. února 2013 v 19:00 | Reagovat

Mńam...děkuji za připomenutí receptu. vdolečky už jsem pěkně dlouho nedělala, tak mám zase inspiraci na vaření!

3 Iva Iva | Web | 24. února 2013 v 19:43 | Reagovat

To je bašta. U nás jsou vdolečky oblíbené.:-))

4 Janka Janka | Web | 24. února 2013 v 22:12 | Reagovat

To musela být dobrota.

5 ajka ajka | Web | 25. února 2013 v 20:12 | Reagovat

Supr, musím zkusit:-)))

6 Helena Lišková Helena Lišková | E-mail | Web | 25. února 2013 v 21:27 | Reagovat

Zkusím recept nadhodit mamce :-) jí se bude hodně líbit. :-)

7 Hanka Hanka | E-mail | Web | 25. února 2013 v 22:33 | Reagovat

Pečené vdolečky se mi zamlouvají víc než smažené, nejspíš je pozítří udělám, vypadají velice lákavě. Díky za recept, Ivanko!

8 Maruška-Fukčarinka Maruška-Fukčarinka | Web | 8. března 2013 v 21:42 | Reagovat

Pečené jsou o to míň maštěné a tedy pro nás vhodné. Vyzkouším.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama