Únor 2013

Sachrova kolečka

26. února 2013 v 21:16 Cukroví

Těsto:
14 dkg másla
14 dkg moučkového cukru
6 žloutků

2 lžíce kakaa
10 dkg ořechů
3 dkg strouhanky
sníh ze 6 bílků
Máslo, žloutky a cukr utřeme do pěny, pak přidáme kakao, ořechy, strouhanku a nakonec sníh z bílků. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 150 stupních. Ještě z horkého vykrajujeme kolečka, která po vychladnutí slepujeme krémem. Krémem potřeme i okraje a obalíme je v granku. Vršek polejeme čokoládou a ozdobíme.
Krém:
12 dkg másla
12 dkg moučkového cukru
zbytky z okrajků
rum



Bavorské vdolečky pečené

24. února 2013 v 16:49 Recepty

Těsto:
500 g hladké mouky
0,25 l mléka
42 g kvasnic
2 lžíce cukru
2 lžíce rumu
špetka soli
60 g ropuštěného tuku na pečení
1 žloutek
Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí těsto vyválíme asi na výšku 1 cm a vykrajujeme kolečka, která necháme znovu vykynout. Po vykynutí je potřeme olejem. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem při 150 stupních. Pečené vdolečky potřeme švestkovými povidly, posypeme strouhaným tvarohem a přidáme ušlehanou smetanu.
Z dávky jich bylo 25 .


Co ještě u nás najdete

16. února 2013 v 13:24 Bažantovití
Orebice rudá žije v západních Alpách, ve Francii a na Pyrenejském poloostrově. Byla vysazena, jako lovná zvěř v Německu a ve Velké Británii.V chování orebic je jedna zajímavost. Slepičky v době námluv vyhrabou dvě mělká hnízda současně, do obou pak snesou současně 8 - 15 vajíček. Na jednom pak sedí slepička a na druhém kohoutek.

Koroptev polní

Křepel kalifornský žije na tichomořském pobřeží Severní Ameriky.

Křepelka japonská

Křepelka čínská

Bažant zlatožlutý zatím jsou ještě v šatu mláďat a netrpělivě čekáme až kohoutek začne přebarvovat.

Bažant obecný

Ferrero rocher

12. února 2013 v 17:13 Řezy

Piškot:
4 vejce
200 g moučkového cukru
4 lžíce oleje
4 lžíce horké vody
200 g polohrubé mouky
2 lžičky prášku do pečiva

Krém:
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
2 lžíce cukru
120 g másla
100 g nutely
3 tatranky

Na posypání 50 g mletých oříšků

Na piškot vyšleháme celá vejce s cukrem, přidáme olej a vodu a zamícháme mouku s práškem do pečiva. Pečeme při 170 stupních na vymazaném a vysypaném plechu.

Na krém uvaříme pudink, po vychladnutí zašleháme cukr s máslem a nutelu, nakonec vmícháme rozemleté tatranky. Krém natřeme na chladný piškot a posypeme oříšky.

Naši papoušci

6. února 2013 v 20:12 Papoušci
Dříve, než jsme začali s chovem okrasných hus a kachen, chovali jsme několik druhů papoušků.Postupně husy nad papouškama začaly převládat, co do počtu kusů i potřeby času. Jednu chvíli to vypadalo tak, že už je chovat nebudeme, ale s tím nesouhlasila dcera a chov znovu obnovila. Chováme jen několik málo druhů pocházejících z Austrálie, které nejsou tak náročné na zimní období.
Rosela penantova je největší náš papoušek a bez problémů přečkává zimu ve venkovní voliéře.

Rosela pestrá

Korely chocholaté máme bohužel dva samce. U mladých ptáků se velmi obtížně rozeznává pohlaví a ze stoprocentní samičky se vyklubal další sameček.

Kakariky rudočelý

A nakonec andulky