Srpen 2012

Třené čokoládové sušenky

31. srpna 2012 v 20:21 Cukroví - sušenky

Těsto:
180 g másla
4 lžíce moučkového cukru
180 g hladké mouky
3 lžíce solamylu
špetka soli
80 g čokolády na vaření
5 lžic mléka
Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny, po částech zašleháme mouku se solamylem a solí. V malém kastrůlku rozehřejeme čokoládu s mlékem a vešleháme do těsta. Cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou stříkáme na plech vyložený pečícím papírem sušenky. Pečeme při 180 stupních asi 15 minut.

Zdroj:maminčiny recepty

Tvarohové řezy s ovocem

19. srpna 2012 v 20:49 Řezy

Těsto:
340 g polohrubé mouky
220 g cukru krupice
4 vejce
130 ml oleje
100 ml vlažné vody
2 lžíce kakaa
1 prášek do pečiva
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme olej a ostatní suroviny. Umícháme hladké těsto.Polovinu těsta nalejeme a rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto dáme tvarohovou nádivku, na ní naskládáme ovoce ( meruňky, broskve, já použila zelené blumy) a na ně dáme druhou polovinu tmavého těsta. Pečeme při 150 stupních asi 40 minut.

Tvarohová nádivka:
3 měkké tvarohy
130 g cukru
2 vejce
1 vanilkový pudinkový prášek
Všechny suroviny zamícháme.

Zdroj: mimibazar-recepty

Japonské křepelky (Coturnix japonica)

5. srpna 2012 v 10:08 Bažantovití

Tyto křepelky se vyskytují v jihovýchodní Asii a jsou velké asi 15 cm.
Jsou poměrně odolné, mají-li k dispozici dostatečně izolovaný vnitřní prostor, nepotřebují zvláštní přitápění. Převážně se zdržují na zemi, kde si shánějí potravu, jsou klidné a rády se popelí v písku.
Japonské křepelky většinou na vajíčka nenasednou a mláďata se líhnou v líhni. Doba inkubace je 16-18 dní.Vylíhlá kuřata jsou čilá a hned začínají shánět potravu. Úplně samostatná jsou asi po 4 týdnech, pohlavně dospělá jsou asi ve 3 měsících.