Husa sněžní (Anser caerulescens)

12. června 2012 v 19:29 |  Okrasná vodní drůbež

Husa sněžní obývá tundru Severní Ameriky, západ Gronska a Wrangelův ostrov.Hlavní potravou kromě trávy jsou i podzemní části mokřadních rostlin, které je díky krátkému zobáku schopna dobývat i z částečně zmrzlé půdy.
Husa sněžní se vyskytuje ve dvou barevných variantách, v bílé a modré.
Našim husám jsou letos tři roky a to je doba, kdy začínají hnízdit. Husa snesla 8 bílých vajec , z kterých se po 23 dnech vylíhlo 6 housat. Zajímavé je, že polovina je jich téměř černých a druhá polovina je žlutavá.

Tady vedle sebe hnízdily bernešky rudokrké, bernešky bělolící a husy sněžní.






 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Hanka Hanka | Web | 12. června 2012 v 21:27 | Reagovat

Husy jsou krásné, Ivanko, a housátka kouzelné něžné ochmýřené kuličky! Úplně mě dojímají, strašně ráda bych si je vzala do ruky! :-)

2 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 15. června 2012 v 20:25 | Reagovat

Ivi,všechny babulky jsou krásné,ty malé moc roztomilé :-)Určitě vám dělají velkou radost:-) Měj se pěkně a přeji i pěkný ,příjemný víkend.Alena

3 Jitka Jitka | Web | 11. července 2012 v 19:25 | Reagovat

Mají krásné ubytování, jako v hotelu. Je vidět, že jsou chované s láskou.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama