Listopad 2011

Adventní výzdoba

28. listopadu 2011 v 19:48 Vánoce
Počasí dnes spíš než předvánoční čas připomínalo jaro, přesto máme za sebou první adventní neděli.



Dort pro Barušku-podzimní variace

25. listopadu 2011 v 20:42 Dorty

Těsto:
8 vajec
32 dkg krystalového cukru
40 dkg hladké mouky
šťáva z jednoho citronu
10 dkg oleje
Bílky šleháme s cukrem, pak přidáme citronovou šťávu, žloutky a nakonec vmícháme mouku s olejem.



Tunel s broskvemi

14. listopadu 2011 v 19:32 Recepty

Těsto:
4 vejce
80 g cukru
1 vanilkový cukr
1 čokoládový puding

Vyšleháme bílky s cukrem, pak zašleháme žloutky a vanilkový cukr a nakonec zamícháme pudingový prášek. Pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem. Po vychladnutí odkrojíme plát asi 10 cm a zbylý díl vložíme do formy na srnčí hřbet. Na piškot ve formě dáme polovinu krému, na něj půlky broskví oblou stranou směrem ke dnu formy. N abroskve naneseme druhou polovinu krému a překryjeme pruhem plátu. Tunel vyklopíme z formy a pocuktujeme.

Krém:
500 ml smetany (stačí 12%)
2 balíčky créme Olé pudingu bez vaření s kokosovou příchutí
1 balíček Smetana-fixu
broskve
Do uzavíratelné nádoby, o objemu 3 l, dáme smetanu, Smetana -fix a kokosové pudingy. Mísu pevně uzavřeme víkem a intenzivně protřepeme do zhoustnutí.

Císařské řezy

11. listopadu 2011 v 20:02 Řezy


Těsto:
100 g polohrubé mouky
80 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
200 g krupicového cukru
6 vajec
3 lžíce oleje
3 lžíce vlažné vody
špetka soli

Krém:
40 g moučkového cukru
40 g polohrubé mouky
125 g másla
1 vanilkový cukr
30 g 100% tuku
75 g čokolády na vaření

Ořechová nádivka:
200 g ořechů
100 g moučkového cukru
asi 60 ml mléka

Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, přidáme cukr, žloutky, olej a vodu. Pak zamícháme mouku s kakaem. Nalejeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně teplé troubě. Po upečení a vychladnutí podélně rozřízneme na tři pruhy.

Na krém uvaříme z mouky a mléka kaši, zamícháme do ní vanilkový cukr a 100% tuk. Mícháme tak dlouho, dokud nevznikne hladká hmota a necháme vychladit.Máslo a cukr vyšleháme do pěny a po částech do něj zašleháme chladnou kaši. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, necháme mírně zchladit a zašleháme do krému.

Ořechy , cukr a mléko smícháme a přivedeme k varu a odstavíme.

Pruh těsta potřeme ořechovou nádivkou, na ní dáme krém a přikryjeme druhým pruhem a znovu natřeme ořechovou nádivku a krém, přiklopíme posledním pruhem. Slepený řez potřeme krémem a dozdobíme.

Zdroj: Top Recepty



Oříškový koláč s čokoládou

5. listopadu 2011 v 17:35 Recepty


Těsto:
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
150 g cukru
1 vanilkový cukr
4 vejce
100 g rozpuštěného zchladlého tuku na pečení
160 ml vaječného likéru
50 g mletých lískových oříšků
100 g nastrouhané čokolády

Všechny suroviny smícháme dohromady a upečeme v dortové formě. Upečený koláč polejeme čokoládou a ozdobíme hoblinkama bílé čokolády.

zdroj:Dr. Oetker