HRK-HRK OLÉ třešňové tajemství

2. července 2011 v 18:46 |  Řezy

Těsto:
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
230 g cukru
2 vejce
120 ml oleje
120 ml mléka

Náplň:
třešňový kompot bez pecek i se šťávou (asi 350 g)
250 ml smetany ke šlehání
1 balíček Creme Olé pudingu bez vaření s čokoládovou příchutí
1 balíček Smeta-fixu

Na polití čokoládová poleva

Postup

Na těsto smícháme mouku s práškem do pečiva, přidáme cukr, vejce, olej a mléko a vymícháme vařečkou hladké těsto.Nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme ve středně teplé troubě.

Na náplň dáme všechny suroviny do uzavíratelné misky a několikrát intenzivně protřepeme až nám vznikne hustý krém.

Upečenou placku rozřízneme na 2 části, na jednu půlku naneseme krém a druhou ho přikryjeme .Nakonec pojeme čokoládovou polevou.
Před podáváním necháme ztuhnout v chladničce.

Recept je od Dr.Oetkera trochu upravený.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Amelie Amelie | Web | 2. července 2011 v 20:55 | Reagovat

to vypadá nádherně, díky.

2 Ella Ella | Web | 4. července 2011 v 0:08 | Reagovat

Vy si teda delate same dobrutky , ty tresne vypadaji krasne tak akorat ke smlsnuti.

3 Hanča Kdovíková Hanča Kdovíková | Web | 4. července 2011 v 12:10 | Reagovat

mám ráda tyhle rychlovky, vypadá skvěle :)

4 Květa Květa | Web | 5. července 2011 v 23:03 | Reagovat

Hrk hrk a koláč je hotový, taková dobrota. Ivanko, ty pečeš samé laskominy....

5 Hanka Hanka | Web | 8. července 2011 v 11:07 | Reagovat

Ivanko, moučník je krásně nadýchaný a věřím, že je i moc dobrý. Taky se mi na něm líbí, že nedá moc práce. Docela mám chuť ho vyzkoušet. ;-) Hanka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama