Pařížské rohlíčky

19. prosince 2010 v 16:52 |  Cukroví
Bílkový sníh:
V páře šleháme 3 bílky a 25 dkg moučkového cukru, po zhoustnutí přidáme 15 dkg mletých ořechů a hrstku strouhanky.Hmotu stříkáme na plech jako tyčinky.Pečeme v mírně teplé troubě.Na upečené stříkáme pařížský krém a máčíme v čokoládě.


Pařížský krém:
V horké lázni šleháme 4 celá vejce, 10 dkg čokolády a 10 dkg cukru.Po vychladnutí zašleháme 1 máslo.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 babi Maňasová babi Maňasová | Web | 19. prosince 2010 v 18:11 | Reagovat

Tak tohle cukrovíčko jsem nikdy neměla odvahu vyzkoušet, vypadá krásně a moc dobře chutná, ale určitě to chce zdatnou a zkušenou cukrářku. Tobě se podařilo na výbornou.

2 Maruš-Fukčarinka Maruš-Fukčarinka | Web | 19. prosince 2010 v 22:17 | Reagovat

Tohle bych asi taky nesvedla ale vy jste Ivo odbornice.Vám se daří vše jedna báseň.

3 Janah Janah | Web | 19. prosince 2010 v 23:18 | Reagovat

Jako od cukráře! Mňam!

4 Romi Romi | Web | 20. prosince 2010 v 16:15 | Reagovat

Ivanko jsou hezčí jak od cukrářky:)

5 Květa Květa | Web | 20. prosince 2010 v 22:25 | Reagovat

Cukrovíčko vypadá lákavě, takové jsem si nikdy netroufla dělat, ale jíst bych ho určitě mohla. Moc pěkné ...

6 Zdeňka Zdeňka | E-mail | Web | 21. prosince 2010 v 12:46 | Reagovat

Sliny se mi sbíhají,vypadají nádherně.
Zároveň chci popřát krásné vánoce.

7 Tereza Tereza | 26. listopadu 2015 v 9:22 | Reagovat

Dobrý den,
rohlíčky vypadají opravdu dobře, můžu se jen zeptat, jak dlouho dopředu je možno je připravovat?

Děkuji Vám.

8 Ivana Ivana | E-mail | Web | 26. listopadu 2015 v 12:24 | Reagovat

[7]: Dobrý den, sněhový podklad si můžete udělat klidně hned,to vydrží hodně dlouho, ale pařížský krém dávám až v posledním předvánočním týdnu.V chladu vydrží hotové i dva týdny, pokud se nesnědí.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama