Pruhovaný srnčí hřbet

25. května 2010 v 21:23 |  Recepty
.

Těsto:
300 g polohrubé mouky
150 g cukru
125 g rozpuštěného tuku na pečení
1 prášek do pečiva
300 ml mléka
1 vanilkový cukr
Všechny suroviny smícháme a těsto rozdělíme na dvě a jednu třetinu.Do jedné třetiny přidáme 1-2 lžíce kakaa a 1 lžíci rumu.

Do formy na srnčí hřbet dáme část bílého těsta, na něj část tmavého, pak vrstvu tvarohu, na tvaroh ovoce (broskve, meruňky) a znovu tvaroh, tmavé a bílé těsto.Pečeme při 180°C.

Tvarohová náplň:
250 g tvarohu
2 lžíce cukru
1 lžíce vanilkového pudingu
1 vanilkový cukr
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Jarka Jarka | Web | 26. května 2010 v 9:19 | Reagovat

Už mám napsaný receptík. Zdá se mi to jednoduché a rychlé, s tvarohem a ovocem vláčné a moc dobré. Už se těším jak o víkendu ochutnám! :-)

2 Jarmila Jarmila | Web | 26. května 2010 v 11:16 | Reagovat

Ahojky Ivanko! Protože tu míváte vyfocenou drůbež nebo něco z lesa, tak jsem se hnala, že okouknu nějaké hezké zvíře. :D A ona je to zatím mlsota. :-)) Vypadá to dobře.

3 helena-b helena-b | Web | 26. května 2010 v 15:41 | Reagovat

To je zajímavý recept. Já mám teď dvorní dodavatelku domácího tvarohu, který nestačíme konzumovat, tak uvítám každý nápad.

4 Blanka. Blanka. | E-mail | 27. května 2010 v 17:05 | Reagovat

To vypadá moc dobře a chutně. Vajíčka tam nepřijdou?

5 Ivana Ivana | 27. května 2010 v 21:20 | Reagovat

[4]: Blanko,vajíčka tam opravdu nepřijdou.

6 Jana-Anajs Jana-Anajs | E-mail | Web | 28. května 2010 v 12:13 | Reagovat

Hezký víkend!
Tenhle recept je velmi sympatický,
Určitě vyzkouším.

7 Hanka Hanka | Web | 28. května 2010 v 18:03 | Reagovat

Ivanko, to je bezvadný hřbet! Vypadá moc pěkně a dobrý bude určitě.
Přeji hezký víkend. Hanka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama