Prosinec 2009

Novoroční přání

31. prosince 2009 v 11:07 Ostatní
Přeji všechno nejlepší do nového roku,hlavně hodně zdraví,štěstí,klidu a pohody.

Tlustice

27. prosince 2009 v 12:04 Kaktusy a sukulenty
Tlustice je rostlina s masivními listy a silným stromkovitým vzrůstem.Je velmi skromná a nenáročná na péči.Má ráda světlé a slunečné stanoviště,malou zálivku v létě a v zimě téměř žádnou.Velmi snadno se množí vrcholovými řízky.

Já jsem tlustici dostala náhodou a ani jsem po ní moc netoužila a možná právě pro to mě letos mile překvapila.Asi před měsícem jsem zjistila ,že jí začínají vyrůstat poupata a nyní krásně kvete.



Vánoční přání

22. prosince 2009 v 18:32 Vánoce


Všem návštěvníkům našeho blogu přejeme klidné a pohodové prožití vánočních svátků.

Kávová zrna

18. prosince 2009 v 14:48 Cukroví
Dlouho jsem se pokoušela sehnat recept na taková kávová zrna,jako se kupují v cukrárně,ale marně.Až letos v časopise Pestrý svět jsem našla ,co jsem dlouho hledala.U receptu psali ,že je rozpis na 15 kousků,ale mě se jich podařilo udělat skoro 70.

Mandlová hmota:
200 g loupaných mandlí
200 g moučkového cukru
150 g sušeného mléka
3-4 lžíce medu
Krém:
250 g másla
100 g ztuženého tuku
100 g medu
3 lžičky rozpustné kávy(prášek)
1 lžíce rumu
1 lžíce kakaa

Oloupané mandle najemno umeleme,smícháme je s moučkovým cukrem a sušeným mlékem a podle potřeby přidáme med.Vypracujeme tužší tvárnou hmotu,kterou rozválíme na vále a vykrájíme z ní kolečka dvou velikostí.Na menší kolečko sačkem nastříkáme připravený krém ,přikrejeme větším kolečkem , přitiskneme okraje,upravíme tvar a pomocí špejle uděláme rýhu.Na konec zrno namočíme do čokoládové polevy a necháme ztuhnout.

Krém si připravíme tak,že všechny suroviny vyšleháme šlehačem.
 



Išlské dortíčky

15. prosince 2009 v 21:40 Cukroví
Těsto:
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
250 g tuku na pečení
1 žloutek
100 g mletých ořechů

Ze všech surovin vypracujeme těsto,z kterého po vyválení vykrajujeme kolečka.Upečená kolečka slepujeme máslovým krémem.Slepené dortíčky máčíme v čokoládě.

Vánoční ježci

14. prosince 2009 v 11:12 Cukroví
Těsto:

300 g hladké mouky
100 g másla
100 g sádla
50 g cukru krupice
1 vejce


Ze všech surovin vypracujeme těsto,které rozdělíme na malé kousky a do každého zabalíme půlku jádra z vlašského ořechu a vytvarujeme podobu ježka.Upečeným ježkům namočíme zadečky v čokoládě a obalíme v kokosu.Z čokoládové polevy uděláme také očka.

Andělíčci z pedigu

9. prosince 2009 v 15:03 Vánoce
Tady je na ukázku postup při výrobě zvonečku.Základem pro výrobu andělíčka je také zvoneček,navíc se přilepí dřevěná kulička jako hlava a křídla z pedigových šén.

Toto je forma ,na které se zvonek plete.

Pedig se musí máčet ve vodě ,aby změkl.



A nakonec očko na zavěšení.


Vánoční perníčky

6. prosince 2009 v 10:06 Vánoce
Na zdobení perníčků nejsem moc zručná,ale přesto jsem se do toho letos pustila a tady je malá ukázka.

Zvonečky z pedigu

1. prosince 2009 v 14:48 Vánoce
Letošní předvánoční a vánoční výzdobu obohatí zvonky pletené z pedigu.Do pletení se pustila dcera a vytvořila různé barevné kombinace.