Kokosky

16. prosince 2008 v 18:47 |  Cukroví

Těsto:
25 dkg kokosu
0,5 kg moučkového cukru
25 dkg bílků
Ve vodní lázni všechny suroviny nahřejeme asi na 45 °C,pak přidáme 3 lžíce hladké mouky,chvíli mícháme a pak necháme vychladnout za občasného míchání.Nešlehá se ,jen se míchá.Sáčkem stříkáme na plech vyložený pečícím papírem malé hromádky,pečením nabydou.Pečeme ve středně teplé troubě.
Pečené kokosky se mohou přilepit na kolečko z lineckého těsta pomocí krému a marmelády.Spodky kokosek se máčí v čokoládě.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 zbyněk zbyněk | Web | 16. prosince 2008 v 18:54 | Reagovat

Kokosky mě zas tak moc nešmakují....:-)

2 Pája Pája | Web | 16. prosince 2008 v 20:27 | Reagovat

No, to já, kdybych nedržela linii, tak určitě přijdu ochutnat ;o)

3 Dáša Dáša | Web | 17. prosince 2008 v 9:34 | Reagovat

Tak to já kokoskama nikdy nepohrdnu!

4 Eva* Eva* | Web | 17. prosince 2008 v 12:35 | Reagovat

Ahoj Ivčo, ty mi děláš chutě!

Vypadají nádherně a kokosky prostě miluju, jen jsem líná je udělat.

5 corly corly | 19. prosince 2008 v 22:58 | Reagovat

Kokosky jsem snad ještě nikdy neměla...jsou na mě moc sladký.Nejlepší jsou rohlíčky a perníčky.:-)

6 evanc evanc | E-mail | 17. prosince 2013 v 19:17 | Reagovat

Dobrý den, vypadají nádherně..jen jsem se chtěla zeptat na krém,kterým lepíte k lineckému..popř. přesný recept.děkuji

7 Ivana Ivana | Web | 18. prosince 2013 v 17:43 | Reagovat

[6]: Krém: 1 celé vejce šleháme v horké vodní lázni s 80g krystalového cukru do zhoustnutí. Necháme vychladit a postupně zašleháme do utřeného máslového krému ( 200 g másla, 100 g moučkového cukru, rum podle chuti).
Můžeme použít i karamelový krém.

8 evanc evanc | E-mail | 19. prosince 2013 v 21:06 | Reagovat

mockrát děkuju..mám upečenou první várku a vypadá to velmi slibně.děkuji mockrát za recept.

9 Míša Míša | 21. prosince 2014 v 15:24 | Reagovat

Děkuji za úžasný recept! A

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama