Bezinkový likér

21. srpna 2008 v 18:18 |  Recepty
1,5 kg bezinkových plodů vaříme se 2 litry vody půl hodiny,pak přecedíme přes látku a přidáme 1 kg cukru a 1 vanilkový cukr.Znovu vaříme půl hodiny.Do vychladlého se přidá 1 litr rumu a plníme do lahví.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eva* Eva* | Web | 21. srpna 2008 v 18:42 | Reagovat

Já ho dělám trošku jinak, ale tenhle určitě vyzkouším. U nás ještě nejsou ty bobulky tak akorát zralé..

2 tetkapernikarka tetkapernikarka | Web | 21. srpna 2008 v 22:02 | Reagovat

Kdysi jsem taky bezinkový likér dělala.Tak jak píše Eva,taky mám recept trošku jinak,přidávám tam i silnou černou kávu.Vím,že byl strašně dobrý,ale taky dost sladký.Možná ho letos zase udělám.Díky za připomenutí.

3 Martina Martina | Web | 21. srpna 2008 v 22:23 | Reagovat

Ahoj Ivanko

Moc zajímavé,babička kdysi dělala trnkový a ten mi moc chutnal:-).

Ivanko,hezký víkend

Pa Marťa

4 babča babča | Web | 25. srpna 2008 v 9:12 | Reagovat

mňamky,mňamky z bezinek je i skvělé víno,ale je potřeba do něho hodně cukru a ještě marmeláda ta je úplně skvělá,můj zeťák si je každý rok sbírá tak mu ji dělám,bohužel já jsem na ně alergická,mějte krásný pohodový týden

5 sida sida | 10. března 2014 v 2:42 | Reagovat

Mňam! bezinkový likér je úžasný!Dělávám ho, ale moc dlouho u nás nevydrží..Přidávám černou silnou kávu a při vaření hřebíček a skořici.A z bezinek je ještě výborný džem bezinky + jablka.A zavařené bezinky s trochou rumu jsou výtečné.Tož bezinkám zdar!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama