Kachna divoká březňačka (Anas platyrhynchos)

6. června 2008 v 16:55 |  Okrasná vodní drůbež
Vyskytuje se téměř v celé Euroasii a Severní Americe.V našich přírodních podmínkách je běžně se vyskytující kachnou.
Kačer se od kachny liší zbarvením,ale v době,kdy je kačer v letním šatě,je od kachny téměř k nerozeznání.
Koncem března začíná kachna snášet,do hnízda na zemi nebo v budce,8-12 vajec.Doba sezení je 24-28 dní.
Živí se převážně rostlinnou potravou,obilím a část živočišné potravy si najdou v trávě nebo na rybníčku.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jakub Jakub | Web | 7. června 2008 v 22:24 | Reagovat

Ty jsou moc roztomilé.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama