Husa běločelá (Anser albifrons)

3. června 2008 v 22:26 |  Okrasná vodní drůbež
V naší přírodě se tato husa vyskytuje za podzimního tahu.Hnízdí v nejsevernějších oblastech Euroasie a Ameriky.
Je menší a tmavší než husa divoká,má kratší zobák a bílé čelo.Snadno se pozná i podle hlasu,který je jiný než známé husí kejhání.
Hnízdo si staví na zemi a snáší 3-7 bílých vajec na kterých sedí husa 26-28 dní.Houser v době sezení střeží hnízdo a po vylíhnutí mláďat o ně s husou společně pečuje.
Živí se výhradně rostlinnou potravou .
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Radka Radka | Web | 4. června 2008 v 17:08 | Reagovat

Děkuji za návštěvu a pochvalu. Na Vaši stránkách najdu spoustu zajímaností a novinek. Přidám si je do oblíbených.Čauky Radka

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama