Poštovní holubi

16. dubna 2008 v 18:42 |  Drůbež
Holubi patří do řádu měkkozobých, protože jejich nozdry na zobáku leží v měkkém ozobí. Žijí v páru, samice snáší dvě bílá vejce do hnízda z drobných větviček. V sezení se střídá samec se samicí asi 17 dní. Mláďata se líhnout slepá, pokrytá jen řídkým vlasovým prachem. Rodiče krmí mláďata kašovitou hmotou, později zrním, které vyvrhují z volete. V hnízdě zůstávají přibližně jeden měsíc. Poštovní holubi mají vynikající orientační schopnosti a proto se chovají převážně ke sportovním účelům.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 kristuš kristuš | E-mail | Web | 18. dubna 2008 v 13:26 | Reagovat

máš krásný blog fakt sssssssssssuuuuuuuuuuuupppppppppeeeerrrrrrrrr

2 Dydy Dydy | E-mail | 15. února 2009 v 10:47 | Reagovat

Tento blog je opravdu super,moc se mi líbí.

3 Lucka Lucka | Web | 26. února 2009 v 20:57 | Reagovat

Konečně krásný blog! Zajímalo by mě, jestli s holuby také soutěžíte. My máme také chov holubů, ale masných.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama